Vi skiftar perspektiv

Som företagsgrupp vill vi ligga i framkant tillsammans med företagen i Farsta. Här är vi i behov av att hitta nya sätt att tänka kring samarbeten och framförallt att göra det tillsammans med andra aktörer och forskning. Tillsammans med OpenLabs KTH startar Företagsgruppen och Stockholm stad ett samarbete för att hitta nya former för samverkan mao nya sätt att förstå problem och behov. Hypotesen är att nuvarande samverkansmodeller inte ger den utväxling som vi önskar - de adresserar inte komplexiteten för hur företag arbetar idag, med mängder av ömsesidiga beroenden mellan aktörer, processer och människor. Vi behöver tackla företagens, stadens och akademins  utmaningar ur nya perspektiv. 

Inom OpenLabs KTH finns studenter från världens alla hörn, näringslivsrepresentanter, sociala entreprenörer samt stora organisationer som Stockholms stad. Det blir extra kul hur dessa aktörer ska utveckla olika samverkansscenarier med Larsboda företagsområde som testbädd.

Länk till OpenLabs KTH, klicka här.

/Thomas Windahl

 

Bilagor:
FilBeskrivningFilstorlekSenast ändrad
Ladda ner den här filen (Klusterutveckling i Farsta Open Lab KTH 20190124.pdf)Klusterutveckling i Farsta Open Lab KTH 20190124.pdf 1183 kB2019-02-05 12:10
Go to top