Tack, alla ni som kom till Företagsgruppens företagsmingel och årsmöte den 21 mars!

Margareta Widholm, företagare och ordförande i Företagsgruppen, öppnade och hälsade samtliga välkomna till företagsminglet. Tillsammans med ett 40-tal företagare och politiker fick vi lyssna till ett informativt möte om hur den nya containerhamnen Norvik kan komma att bli en vitamininjektion för bla Larsboda, hur fastighetsföretaget Stendörren vill utveckla företagsområdet, hur danskompaniet CCAP vill vara en drivkraft för kulturen i Farsta och vad Jobbtorg-Farsta menar med win-win för alla parter.

  

Här finner du ett axplock av presentationerna:

 Farsta Företagsgrupp – Margareta berättade om Företagsgruppens genomförda enkätundersökning. Många efterlyser mer fokus på åtgärder kring städning/renhållning och tryggheten i området. Även mötesplats och samverkan med andra företagare står högt på agendan. En stor del av resultatet kommer vi ta  med oss i det fortsatta arbetet med förbättra oss och företagsområdet. Margareta pekade också på Företagsgruppens utmaning att fortsätta vara relevant och lyhörd för företagen i området.

 Danskompaniet CCAP – Julia Sandberg och Anna Grip har båda lång erfarenhet från dansens värld och kulturområdet. Nu förbereds den hyllade föreställningen TRÄD – en interaktiv dansinstallation för barn i alla åldrar. CCAP producerar scenföreställningar, interdisciplinära konferenser etc. Julia och Anna hoppas på ett aktivt kulturliv där invånare i Farsta kan mötas och skapa attraktiva mötesplatser.

 Stockholm Norvik Hamn - Kajsa Nygren och Nicklas Ebersson från Stockholms Hamnar berättade om möjligheterna för Larsboda med den nya hamnen. Norvik blir ett nytt logistiknav i Stockholms- och Mälardalsregionen. I anslutning till hamnen byggs även en järnväg som ansluter till Nynäsbanan och NCC kommer att anlägga en logistik- och företagspark i anslutning till hamnen. Fördelen med hamnen är många tex bra geografiskt läge och kort insegling till Östersjön jmf med insegling till Frihamnen. Bra infrastruktur till/från hamnen. Vid presentationen framkom flera möjligheter för Larsboda: närheten till en storhamn, skapar intresse av företagsetableringar i Larsboda och utmed väg 73, Larsboda ligger på bästa tänkbara geografiska läge.

 Point Farsta Stendörren – Ksenia Glans och Katarina Stannervik berätta om Stendörrens engagemang i Larsboda och om förhoppningen att företag ska inse fördelarna med området. I Pointhusen utgår man helt från hyresgästens specifika behov och anpassar lokalerna därefter. Point Farsta är den tredje fastigheten som lanseras under Point-konceptet utöver Point Nacka och Point Slagsta.

 OpenLabs KTH – Carl Jonasson, Snigeldesign och ledamot i Farsta Företagsgrupp, berättade om Företagsgruppens samarbete med KTH kring att skapa samarbeten och kunskapsöverföring mellan företag i ett område (utveckling av kluster). Vi behöver hitta nya sätt att tänka kring samarbeten och framförallt göra det tillsammans med andra aktörer och forskning. Larsboda är testbädd för projektet som genomförs av studenter från världens alla hörn, näringslivsrepresentanter och Stockholms stad. Vi ser framemot slutresultatet som kommer att presenteras i juni.

 Jobbtorg Farsta – Suzan Wernström och Bertil Johansson uppmanade företagare att – Våga testa Jobbtorg Farsta! Här finns möjlighet för företag att anställa och ta emot praktikanter. Oftast är det Win-win-situaion för alla parter. Jobbtorg hjälper till med rekryteringsprocessen och här finns möjlighet att få lönestöd från AF.

 

Thomas Windahl,

Verksamhetssamordnare

Bilagor:
FilBeskrivningFilstorlekSenast ändrad
Ladda ner den här filen (Klusterutveckling i Farsta Open Lab KTH 20190124.pdf)Klusterutveckling i Farsta Open Lab KTH 20190124.pdf 1183 kB2019-04-08 12:43
Ladda ner den här filen (Point Farsta presentation.pdf)Point Farsta presentation.pdf 7251 kB2019-04-08 12:42
Ladda ner den här filen (PPT LÅNG presentation 21 mars 2019 Jobbtorg Farsta.pdf)PPT LÅNG presentation 21 mars 2019 Jobbtorg Farsta.pdf 440 kB2019-04-08 12:42
Ladda ner den här filen (Farsta företagsområde - Stockholms Hamnar.pdf)Farsta företagsområde - Stockholms Hamnar.pdf 2635 kB2019-04-08 12:41
Go to top