Vi vill rikta ett stort tack till alla er som kom och förgyllde vårt lunchmöte torsdagen den 17 oktober på det "gamla" hotellet Best Western i Larsboda.

 

Margareta Widholm, ordförande i Företagsgruppen, Lars Jilmstad, ordförande i Farsta stadsdelsnämnd och Karin Lekberg, vice ordförande i Farsta stadsdelsnämnds utvecklings- och näringslivsråd inledde med att gemensamt hälsa samtliga välkomna! Ett 40-tal företagare, stadens tjänstemän, politiker, fastighetsägare mfl deltog.

 

Vi fick lyssna till Fredrik Mannerström från NFF Nordic som berättade om hotellets förändringsresa från Best Western hotell till flyktingboende och nu till lägenhetshotell (alla med egna kök). Lägenheterna kommer ha en storlek på ca 20 - 40 kvm. Vi fick även lyssna till Per Högdin från Telestaden. Telestaden är ett av Stockholms större bostadsprojekt med ca 2000 bostäder, ca 1200 arbetsplatser, skolor och idrottshall. Hela Pers presentation kan du ladda ned, KLICKA HÄR!

 

Evrim Erdal från stadsledningskontoret leder arbetet med stadens nya näringslivspolicy. Målsättningen är att Stockholm ska ha ”Sveriges bästa företagsklimat” år 2025. Stockholm har backat på flera områden jämfört med övriga kommuner. Staden gör en kraftsamling på näringslivsfrågor med ett ställningstagande som är brett förankrat inom staden, stadsdelar, tjänstemän och framförallt i resursmedel. Policyn sätter större fokus på kundnöjdhet hos de befintliga företagen i staden och underlättande för företag att ansöka om bygglov och olika tillstånd. Hela Evrims presentation kan du ladda ned, KLICKA HÄR!

 

Birgitta Holmström från Stockholm Business Region berättade om arbetet med att samordna stadens verksamheter för att möta stadens tio verksamhetsområden. Årsta Partihallar är pilotprojekt. Hela Birgittas presentation kan du ladda ned, KLICKA HÄR!

 

Margareta Widholm från Företagsgruppen berättade om konceptet ”Come lunch with us”. Startskottet är ett samarbete med KTH OpenLab och en självkritisk insikt hos Företagsgruppen om att hitta nya sätt att kommunicera och informera till företagarna i området. Här testar vi med lunchmöte som ett nytt arbetssätt.

 

Ett stort tack till Li på Lucky Asian för den goda maten och servicen, och stort tack till husvärden Fredrik från NFF Nordic som med sina hjälpsamma medarbetare underlättade arrangemanget.

 

/Thomas Windahl

 

Go to top