karta litenDet händer mycket i vårt närområde, nu och de kommande åren. Norra Vasastaden ligger i den del av Stockholm som kommer att utvecklas och förändras mest de närmaste 10 åren.

I gränslandet mellan stenstadens intensitet och Hagaparkens gröna lunga yta ska det nya Norra Stationsområdet växa fram.

"Den nya stadsdelen kring Norra Station och Norrtull, Hagastaden, förenar i en unik miljö stadens kvaliteter med världsledande forskning, företagande och boende i Europas mest spännande tillväxtregion.” Så skriver Stockholms stad, Solna stad, Stockholms Läns Landsting och Karolinska Institutet i en gemensam vision om det nya området. Arbetet har redan påbörjats. Norra Länken/E4/E20 däckas över och på det gamla stationsområdet skapas en attraktiv och levande stadsdel. Vasastaden växer norrut mot Solna med bostäder, affärer, kultur, service och företagande. Staden växer här med 13.000 boende, 2,2 miljoner kvm yta för kommersiell och kulturell verksamhet, forskning och vård. Cirka 33.000 personer beräknas arbeta inom området då det är färdigbyggt.

 

Go to top