Tack, alla ni som kom och bidrog till en informativ Företagslunch i Fryshuset!

Under temat HÅLLBARHET i Sjöstaden samlades ett 20-tal företagare till ett informativt möte och diskussion. Fryshuset dukade upp till en trevlig lunch.

Anja Frey, Fryshuset, och Thomas Windahl, Företagsgruppen, var värdar.

Filip Lundin grundare och vd för Sopköket berättade om sin resa. Han beskrev resor och situationer som påverkat hans syn på hållbarhet i samhället. Efter en längre resa i Indien grundades Sopköket sommaren 2015. Här lärde sig han recept som sauterat bananskal men framför allt vikten av att ta tillvara på varje råvara. Tillbaka i Stockholm började han studera Retail Management på Handelshögskolan och fick upp synen för branschens utmaningar.

I dag har Sopköket cateringsuppdrag för flera kända företag b la H&M. Sopköket är mer än bara catering. Här tar företaget ett totalgrepp om svinnet man lagar högkvalitativ catering av råvaror som annars skulle slängas. Även lokalsvinn, arbetskraft och materialsvinn tillvaratas. I köket arbetar nyalända tillsammans med volontärer och mästerkockar i svensktalande miljö. Idag har man 40 volontärer, 2 kockar på michelin-nivå och partners med ICA, Paradiset och Refugees Welcome Stockholm.

Därefter fördes en intressant diskussion om hur vi kan synliggöra och möjliggöra det lokala näringslivet i Hammarby Sjöstad bl a hur speed-dating, mötesplattformar och möten med utländska delegationer som besöker Hammarby Sjöstad kan vara en möjlighet för att synliggöra företagande. Inspelen gav upphov till reflektion och funderingar för Företagsgruppen - mycket bra och energigivande.

Vill du veta mer om Sopköket, kontakta Filip Lundin

Thomas Windahl/Företagsgruppen Hammarby Sjöstad

 

sopköket

Go to top