Entreprenörskap i skolan rustar elever för framtiden

Sverige behöver kunniga unga företagare och innovativa krafter. Ungdomar som vill förverkliga sina egna idéer, starta eller ta över företag och som vågar tro på sin egen innovationsförmåga. För att inspirera och uppmuntra elever till innovativa tankar som för utvecklingen framåt behövs entreprenörskap i skolan. 

I Vittraskolan har elever från årskurs 8 och 9 under maj månad arbetat fram egna företag med miljön i fokus. Inför en företagsjury visades affärsidéerna upp, det var allt ifrån mobilappar, uthyrning av cyklar, ekologiskt klädesmärke och en smart dammsugare. Initiativtagare till projektet är Per Andersson från ElectriCity. Under projektet har Handelsbanken i Hammarby Sjöstad bidragit med uppskattande kunskaper om ekonomi och finansiering i företag.

Företagsgruppen Hammarby Sjöstad har medverkat i företagsjuryn och korat vinnarna i tävlingen. I samtliga förslag fanns många intressanta idéer till ökat miljömedvetande. Omdömen var positiva från både elever och lärare - "Det bästa vi gjort under hela högstadiet", sa en elev.

Fredag den 2 juni ska elever från årskurs 4 - 6 presentera sina framtidsspaningar kring smarta uppfinningar som kan förenkla tillvaron och förbättra miljön.

Här kan du läsa mer om projektet.

Thomas Windahl/Företagsgruppen Hammarby Sjöstad

 

Go to top