Denna vecka har Sommartorget 2021 påbörjats. Ett samarbete mellan Stadsdelsförvaltningen och VHV Företagsgrupp. Här kommer första veckan rapport från de 10 ungdomar som deltar.  

Gruppen i Vinsta

Vi ungdomar (sommartorget 2021) i Vinsta har nu jobbat i en vecka. Varje morgon har vi börjat med klotterrundor och rapporterat skräp mm. genom ”Tyck till” appen vilket har varit väldigt effektivt.

På eftermiddagen har vi stått vid de stora butikerna Coop och Willys här i Vinsta och intervjuat kunderna, framförallt angående området. Dessa intervjuer utgår från enkäter som vi sedan ska sammanställa och i slutet av jobbperioden framföra för företagsgruppen.

I torsdags fick vi gå på studiebesök hos Elanders vilket var mycket lärorikt och spännande. Vi fick följa med in till tryckeriet och se hur de jobbar.

/Noor, Melak, Leo, Mehrdad och Ekaterina

 

Gruppen i Vällingby

Arbetet påbörjades på tisdag där vi fick gå i par och fick 10 enkäter per person. Enkäterna handlade om bl.a trygghet och centrumets serviceutbud. Medan vi gick runt med enkäterna, letade vi även efter saker att fel anmäla och berömma i ”tyck till” appen samtidigt som vi hjälpte människor hitta till t.ex toaletter och olika butiker. I slutet av veckan sammanställde vi enkäterna och vi gjorde ett diagram med statistik. Under denna vecka har vi lärt oss hur man bemöter människor på ett bra sätt och hur man skapar ett tryggare centrum.

/Sandra, Jesaya, Andreas, Paulus och Mandé

Go to top