Nu är den andra vecka slut för våra 10 ungdomar som arbetar på Sommartorget ett samarbeta mellan VHV Företagsgrupp och Stadsdelsförvaltningen. 

Vinsta gruppen

 Arbetet vecka 2 påbörjades med att vi gick runt i Vinsta och tyckte till om b.la. nedskräpning, felanmälning och vi berömde t.ex. upplockat skräp. Under tiden hjälpte vi också människor hitta till olika ställen, t.ex. toaletter och butiker. Efter lunch så åkte vi till Vällingby och gjorde enkäter med den andra gruppen. Under vecka 2 så gick vi på två studiebesök, den ena var i Vällingby i jobbtorget/arbetsförmedlingen, där våran guide visade oss runt i kontoret och förklarade vad de jobbade med. Efter det så hade hon en presentation om de olika jobbtorgen och hur infrastrukturen i Stockholms Stad funkar. Det andra studiebesöket var hos 3R i Vinsta, där de hade en presentation om företaget och maskinerna de skapat. Sedan fick vi gå runt i lokalen, kolla närmare på maskinerna och ställa frågor. Efter studiebesöket sammanställde vi enkäterna och gjorde diagram med statistik. Under denna vecka har vi lärt oss lite mer om hur vissa företag funkar, vi har fortsatt utveckla vårt bemötande till olika personer och vi har skapat ett tryggare torg under vår tid här.

Vällingby gruppen 

Den andra veckan av sommartorget 2021 är avklarad. Den här veckan intervjuade vi förbipasserande i Vällingby centrum om trivseln i området.

Vi gick även på två studiebesök. Det första studiebesöket var på jobbtorget i Vällingby där vi fick lära oss mer om deras verksamhet, och hur systemet för arbetssökande är uppbyggt i kommunen.

Idag besökte vi 3R som är en del av GF. De sätter ihop och utvecklar maskiner och robotar som sedan skickas vidare till företag. Studiebesöket var väldigt givande och det var intressant att se maskinerna testas innan de tas i bruk.

Go to top