SBR bjuder in till gratis frukostmöten för företagare

Här kan du läsa om kommande frukostmöten som SBR anordnar under våren.

Missa inte våra evenemang "Lotsen bjuder in" och våra populära och kostnadsfria frukostmöten. Till våra frukostmöten bjuder vi in spännande gäster från näringslivet och Stockholms stad och du får konkreta tips, nya infallsvinklar, inspiration och tillfälle att nätverka.

Frukostmöten

Stockholm Business Region Development arrangerar regelbundet frukostmöten som riktar sig till företagare i Stockholm. Frukostmötena berör olika ämnen som är aktuella för näringslivet och utvecklingen av Stockholm. Infrastruktur, utbildning, innovationer och nyheter som påverkar företagandet t ex nya klausuler i offentlig upphandling eller nya sätt att finansiera sin verksamhet är exempel på områden vi tar upp och diskuterar. Frukostmötena genomförs oftast i våra lokaler på Drottninggatan 33.

Har du frågor eller vill prenumerera på våra frukostmötesinbjudningar är du välkommen att kontakta frukost@stockholm.se.

Film från tidigare möten

Gå med i vår LinkedIn-grupp för frukostmöten (Länk till annan webbplats, https://www.linkedin.com/grps/Frukostm%C3%B6ten-Stockholm-Business-Region-Development-7455186/about)

Frukostmöten våren 2016

SOCIALT FÖRETAGANDE OCH SOCIALT ENTREPRENÖRSKAP

Datum: 25 februari 2016

Plats: Drottninggatan 33, 1 trappa

Tid: kl 8 – 9 med frukostmingel från 7.30

Förlängt mingel efteråt fram till kl 9.30 då chansen finns att ställa ytterligare frågor till talarna.

Inbjudan till frukostmötet 25 februari,

http://foretag.stockholm.se/Natverk--Moten/moten-och-evenemang/

Vad är ett socialt företag? Vad är skillnaden mellan socialt företagande och socialt entreprenörskap? Går det att tjäna pengar på sociala idéer? Och hur gör andra länder? Dessa frågor om många fler kommer vi ta upp den 25 februari då ni får träffa medverkande från

Arbetsmarknadsförvaltningen i Stockholms stad och Center för Socialt Entreprenörskap Stockholm (CSES) inom SU innovation samt företagare och entreprenörer som kommer berätta hur de gjorde för att lyckas i sina verksamheter.

STOCKHOLMS STADS INNOVATIONSSTIPENDIUM 2015 - VAD HÄNDE SEDAN?

Datum: 5 april 2016 

Plats: United Spaces, Waterfront Building, Klarabergsviadukten 6

Tid: kl 8 – 9 med frukostmingel från 7.30

Förlängt mingel efteråt fram till kl 9.30 då chansen finns att ställa ytterligare frågor till talarna.

Bakom alla idéer, företag och innovationer står en eller flera personer. Genom Stockholms stads Innovationsstipendium vill staden premiera och stimulera idérika personer att gå vidare med utvecklingsarbetet. Vid frukostmötet den 5 april får ni möta vinnarna av Stockholms stads Innovationsstipendium 2015 och ta del av deras berättelser och framgångar, kanske får du några värdefulla tips till eget innovationsarbete? Mötet modereras av Gunnar Björkman, Innovationsdirektör, Stockholms stad. Programmet är preliminärt. Möjlighet att anmäla sig kommer i början av mars.

Är du nyfiken på Stockholms stads Innovationsstipendium?

Information om Stockholms stads Innovationsstipendium (Länk till annan webbplats, http://www.innovationsstipendiet.se/)

OFFENTLIG UPPHANDLING MED FOKUS PÅ NYA SOCIALA KLAUSULER OCH VILKEN PÅVERKAN DE HAR PÅ FÖRETAG

Datum: 17 maj 2016 

Plats: Stockholm Business Region Development, Drottninggatan 33, 1 tr. 

Tid: kl 8 – 9 med frukostmingel från 7.30

Förlängt mingel efteråt fram till kl 9.30 då chansen finns att ställa ytterligare frågor till talarna.

Medverkande från Arbetsmarknadsförvaltningen och Upphandlingsenheten i Stockholms stad.

Programmet är preliminärt och fler talare tillkommer. Möjlighet att anmäla sig kommer i mitten av april.

Lotsen bjuder in

"Lotsen bjuder in" är en utåtriktad verksamhet som vänder sig till stadens medborgare som är intresserade av att starta eget företag. Aktiviteten äger rum både i de centrala delarna av staden, men framför allt i de yttre stadsdelarna.

Träffarna sker i samarbete med Start-Up Stockholm, Skatteverket, stadsdelsförvaltningarna och långivare av olika slag. Syftet är att förse framtidens företagare med korrekt information redan från början samt att öka deras kunskap om regelverk, skattesystem och vilka tillstånd som behövs för den tänkta verksamheten.

Mer information om tid och plats för vårens träffar kommer att läggas ut inom kort.

Go to top