Webbsidan Bättre Stadsdel utvecklas till en prenumerationstjänst. 

 

Mats Flack som är redaktör och ansvarig utgivare ger lite bakgrund:

Varför en prenumerationstjänst?
För att få mer resurser till redaktionen, skapa ännu bättre bevakning av området, göra fler röster hörda, utveckla sajten, anställa journalister och ge ännu bättre service till användarna. 

Varför just nu?
Expansiva Hägersten-Älvsjö är ett attraktivt område och här byggs allt fler bostäder. Vet vet alla att förtätningen är stor, det byggs helt enkelt överallt. Om tre år har vår del av Stockholm vuxit om Södermalm och blivit Sveriges största stadsdelsområde med cirka 135 000 invånare. Ett så stort bevakningsområde med så många invånare behöver en ännu bättre journalistisk bevakning. 

Förra året slogs Hägersten-Liljeholmen ihop med Älvsjö, och samtidigt gick de lokala gratistidningarna Direktpress och Mitti ihop, och i ett slag försvann en av tre redaktioner med ambitionen att bevaka det växande området. 

Ganska snart efter sammanslagningen började allt fler läsare höra av sig till redaktionen med nyhetstips och förslag på vad vi ska bevaka. Att området förlorat nyhetsbevakande lokalredaktioner blev påtagligt, behovet av att veta vad som händer lokalt är stort.

Du hittar hela artikeln på https://www.battrestadsdel.se/hagersten-alvsjo/nu-kan-du-prenumerera-pa-lokala-nyheter-i-hagersten-alvsjo-valkommen/. Där du också ser hur du kan börja prenumera på tjänsten.

 

Kent M Andersson

Ordförande i Företagsgruppen Liljeholmen

 

 

 

 

 

Go to top