Årets lokala företag 2022 i Högersten - Älvsjö är usedda

Den allra första utmärkelsen Årets lokala nyföretag Hägersten-Älvsjö blev lyckad. Prisutdelningen den 9 december i Liljeholmstorgets galleria var välbesökt och publiken fick se när de sex pristagarna presenterades och höra dem berätta lite om hur det är att vara företagare, hur tufft och kul det är. Över 30 företag hade nominerats till de fem kategorierna. Vinnarna blev

Årets lokala nyföretag Hägersten-Älvsjö 2022
Vinnare: Noli Deli, Midsommarkransen med vd Jens Rönnberg
Juryns motivering:
”Med en mix av stark lokal förankring, spännande italienska smakupplevelser samt kreativa och hållbara initiativ ser vi ett företag med en god potential för tillväxt. Den familjära stämningen, den egentillverkade gelaton och initiativ som uppmuntrar till lokal gemenskap gör detta till en liten pärla värd att besöka!”
Prisutdelare: Stockholm Business Region

Årets lokala innovativa företag 2022
Vinnare 1 : Urban Oasis
Juryns motivering:
” Denna entreprenör har visat på möjligheten att med innovativ och nytänkande odlingsteknik som minimerar utnyttjande av resurser och utrymme framställa växande livsmedel med minimalt klimatavtryck.”

Vinnare 2: Ica Kvantum Liljeholmen (Jesper Annell och Tobias Nilsson, vd)
Juryns motivering:
”Med fokus på hållbarhet inom flera områden, för att samlat skapa kvalitet och en stark kundupplevelse. Genom att utnyttja sin storlek påverka både konsumenter och leverantörer i en positiv och hållbar riktning med närodlad mat, minskat matsvinn och kreativa metoder, visar företaget att förändringen börjar lokalt och konkret.”
Prisutdelare: Almi 

Årets lokala företagare 2022
Vinnare: Cecilia Lögdberg och Sofie Damgaard, Herrängens gård
Juryns motivering:
Dessa entreprenörer har tagit sig an en historisk plats och varsamt skapat en fantastisk mötesplats för alla, samtidigt som man väckt en slumrande del av stadsdelen till liv. Med ett suveränt värdskap, en passion för sitt hantverk och stort engagemang har man lyckats att bygga en verksamhet som lockar till samvaro, fest och rekreation. Trots pandemi, oroligheter i världen och ekonomisk kris så håller de humöret uppe, bygger sitt bolag och arbetar hårt. Man har dessutom med sitt utbud satt sig själva på kartan med södra Stockholms bästa bakverk som de självklart bakar själva. Man har plats för alla och har också varit en hjälpande hand för ensamstående mammor och de som flytt kriget i Ukraina.”
Prisutdelare: Företagarna Stockholm

 

Årets lokala inkluderande företag 2022
Långbro Värdshus
Juryns motivering:
Förutom att alltid ligga steget före både inom gastronomi men också hållbarhet så lyckas vinnaren att briljera även när det kommer till inkludering. Företaget är ett hem för både gäster och medarbetare där filosofin lyder: alla lika alla olika och där varje individ har en plats, oavsett om det är bakom kastrullen eller ute på golvet. Vinnaren främjar inkludering och integration, genom att öppna dörrar för Stockholmare som annars kanske skulle ha svårt att ta sig in på arbetsmarknaden, genom att se bortom fina diplom och istället individens potential. Stockholms stads arbetsmarknadsförvaltning, genom Integrationspakten, säger därför varmt grattis till Långbro Värdshus och Fredrik Eriksson som är vinnare av Årets inkluderande företag!
Prisutdelare: Arbetsmarknadsförvaltningen/Integrationspakten 

Årets hedersomnämnande
Vinnare: Salong Maria LouisÖrnsberg
Juryns motivering:
Företaget har fått flest nomineringar av alla företag, inom alla fem kategorier i 2022 års upplaga av Årets lokala företag Hägersten-Älvsjö. Verksamheten är ett fint exempel på det lilla lokala företaget som är ett viktigt nav i lokalsamhället och som gör vårt stadsdelsområde levande!
Prisutdelare: Styrgruppen för Årets lokala företag Hägersten-Älvsjö

 

Grattis till alla nominerade och vinnarna önskar Företagsgruppen Liljeholmen.

 

Kent m Andersson, Ordförande i Företagsgruppen Liljeholmen.

 

Bilder och mer material från utdelningen hittar du på bättre stadsdel:

https://www.battrestadsdel.se/hagersten-alvsjo/bilder-sa-hyllades-pristagarna-i-arets-lokala-foretag-hagersten-alvsjo-2022-hela-listan/

Go to top