Sommarbrev till medlemmarna i Företagsgruppen Liljeholmen

 

Nu är det snart midsommar och vi i företagsgruppen skulle vilja önska er en skön sommar genom att informera om de aktiviteter som genomförs under sommar och hösten i vårt stadsdelsområde.

Sommartorget

För fjärde året i rad arrangerar Hägersten-Älvsjö stadsdelsförvaltning aktiviteter på Liljeholmstorget och Älvsjö torg.  Detta görs till tillsammans med Företagsgruppen Liljeholmen, Stockholm Marknader, Citycon m fl. Hela programmet hittar du på förenings hemsida längst ned bland dokument.

På Kulturpontonen i Liljeholmshamnen sprudlar det av liv

https://upplev.stockholm/platser/hagersten-alvsjo/liljeholmshamnen/kulturpontonen/

Marievik

Upptäck Marievik i sommar

https://www.amffastigheter.se/marievik/det-hander-i-sommar/

https://www.amffastigheter.se/marievik/

https://www.amffastigheter.se/marievik/vi-lyfter-marievik/

 

Årets lokala företag i Hägersten-Älvsjö

För tredje året i följd kommer Företagsgruppen tillsammans med Stadsdelsförvaltningen och Nyhetssajten Bättre Stadsdel att dela ut pris till Årets lokala företag i Hägersten- Älvsjö. Vinnande företag kommer att utses i fem olika kategorier efter fri nominering.  Utdelning är planerad att ske i samband med ett informations- och inspirationsmöte den 19 november. Nytt för i år är även att mötet blir på eftermiddagen med efterföljande mingelbuffé. Planering pågår och mer information kommer senare.

Platssamverkansgrupper

Inom stadsdelen pågår ett antal samrådsgrupper där Företagsgruppen deltar. Målet med arbetet är att minska brottsligheten och öka tryggheten och trivseln för boende, besökare och företagen i vårt område. För närvarande pågår platssamverkan i:

  • Liljeholmen/Marievik
  • Älvsjö/Solberga
  • Fruängen/Västertorp/Mälarhöjden
  • I och runt Telefonplan genomförs en enklare form av platssamverkan

 Svensk Handels app Säkerhetscenter

Utrullningen sker enligt planerna av Svensk Handels säkerhetsapp. En app som hjälper företagare att varna för brott och anmäla brott till Polisen med automatik. Är ditt förtag intresserad av appen så hör av er till Bengt Jansson. Mail bengt.jansson@spiderevent.se eller på telefon 070-598 0555.

 Trygghetsvandring

Datumen för höstens trygghetsvandringar i Hägersten-Älvsjö är nu klara. Vi är alla inbjudna att delta för att berätta vilka platser som vi som företagare upplever som otrygga. Liksom förra året startar vandringen 17.30 enligt följande schema: 

  • Älvsjö/Solberga: torsdagen den 10 oktober kl. 17.30
  • Fruängen: onsdagen den 16 oktober kl. 17.30
  • Västertorp: torsdagen den 24 oktober kl. 17.30
  • Liljeholmen: torsdagen den 31 oktober kl. 17.30

 

Anmälan om att delta sänds till stadsdelens säkerhetssamordnare Claes Cederlind på mail:

clas.cederlid@stockholm.se

Som ni ser händer det mycket under sommaren och i höst i vårt stadsdelsområde. Vi inom styrelsen för Företagsgruppen Liljeholmen vill önska er alla en trevlig sommar.

 

Kent M Andersson, Ordförande i Företagsgruppen Liljeholmen

 Om du som läser detta inte är medlem i Företagargruppen Liljeholmen är du hjärtlig välkommen att söka om medlemskap (https://fgs.nu/liljeholmen-bli-medlem/liljeholmen-medlemsansokan)

 

 

Go to top