Medlemsmöte om säkerheten för företag och deras personal i Bromma-Ulvsunda Företagsgrupp.

 

Hur skall företagen skydda sig och sin personal mot brottslighet? Det var frågan som gällde på föreningens möte om säkerheten i Ulvsunda. Som experter och rådgivare hade vi Maria Östman, som är trygghets- och säkerhetssamordnare på stadsdelsförvaltningen i Bromma, kommunpolisen Tomas Gramén, Dan Stalenhag från Rapid Säkerhet och Ove Viktor från Stanley Security. De båda bolagen Rapid Säkerhet och Stanley Security är medlemmar i Bromma-Ulvsunda Företagsgrupp.

 

Det aktuella läget i Ulvsunda beskrevs av experterna som relativt lugnt jämfört med många andra delar av Stockholm. Vi har inte några kriminella gäng som härjar i vårt område. Det vanligaste brottet i Bromma är tillgreppsbrott, dvs att folk stjäl av varandra. På Bromma Blocks parkering stjäls det ur bilar varje dag. Lägenhetsinbrott och villainbrott ligger på ungefär samma nivå som på andra platser. Oroliga platser är Brommaplan och Mariehäll. Personer sover i bilar på platser där de inte får stå. Vanligt är att katalysatorer på Prius-bilar stjäls liksom Grythyttans trädgårdsmöbler.

 

Råd och tips för att öka säkerheten för företagen och dess personal:

 

 • Gör en säkerhetsplan för företaget och anpassa olika säkerhetsanordningar till planen. Rapid Säkerhet och Stanley Security kan hjälpa till med detta. Det är viktigt att säkerhetsplanen innehåller en åtgärdslista vid olika typer av larm. Vem skall väktaren kontakta för att åtgärda problemen?

 

 • Var med i områdesbevakningen som sköts av Rapid Bevakning, få fritt abonnemang till larmcentralen, fria utryckningar, tillsyn av området kl. 20-06, hemgångseskort mm. Kontakta Rapid Bevakning.

 

 • Använd DNA på företagets inventarier t ex datorer, skärmar, skrivare. Då kan polisen härleda stöldgods till ägaren och man kan konstatera att det är stöldgods

 

 • Se till att det finns bra belysning på fastigheten och även hos grannarna.

 

 • Använd skyddsfilm på fönstren. Mycket effektivt.

 

 • Säkerställ användning av rätt säkerhetsteknik för varje unikt objekt. Exempel på säkerhetsteknik för att trygga utomhusytor är intelligenta kameror med larmfunktion kombinerat med högtalarutrop.
  För personlig säkerhet; Trygghets- och säkerhetsapplikation i mobilen med olika typer av larmfunktioner.
  Kontakta Stanley Security.

 

 • När bilen låses med fjärrstängningen känn efter fysiskt att dörren verkligen är stängd.

 

 • Håll rent och snyggt på fastigheten.

 

 • Personer som sover över i bilar på fastigheterna måste störas ut med ideliga påstötningar om att de inte får vara där.

 

 • Kontakter

 

Rapid Säkerhet, Dan Stalenhag, dan.stalenhag@rapidsakerhet.se, 070-943 9314

 

Stanley Security, Ove Viktor, ove.viktor@sbdinc.com, 070-234 96 86

 

Trygghets- och säkerhetssamordnare, Maria Östman, maria.ostman@stockholm.se,

08-5080 7491

 

Kommunpolis, Tomas Gramén, tomas.gramen@polisen.se

 

 

 

Hälsningar

Håkan Rosander

070-577 7019

Go to top