STOR PUBLIK PÅ PRISUTDELNINGEN TILL ÅRETS LOKALA FÖRETAG I BROMMA.

Fredagen den 24 november 2023 var det prisutdelning till årets företag i Bromma i fem olika kategorier. Tävlingen arrangerades i år i tre stadsdelar Hägersten-Älvsjö, Hässelby Vällingby och Bromma. Arrangör är tidningen Bättre Stadsdel i samarbete med de olika företagsgrupperna i stadsdelarna och med respektive stadsdelsförvaltning. Prisutdelningen till Brommaföretagen ägde rum i Bromma Blocks.   

Två av våra medlemmar i Bromma-Ulvsunda Företagsgrupp vann pris, Castellum och Svenska Hus.

ABRAHAMNSBERGS CAFÉ BLEV ÅRETS LOKALA NYFÖRETAG MED MOTIVERINGEN:

“Vår vinnare av Årets Nyföretagare har visat att kreativitet och vi-känsla går hand i hand. De har vuxit och utvecklats sedan start och kvalitén av yppersta klass är ständigt närvarande. De erbjuder en familjär plats, ett andra hem för lokalborna att återkomma till där vänliga leenden alltid erbjuds”

Prisutdelare var Stockholm Business Region.

VIVELS BROMMAPLAN BLEV ÅRETS LOKALA INNOVATIVA FÖRETAG MED MOTIVERINGEN:

Med hög kvalitet och flexibilitet i utbud och service, har denna entreprenör lyckats hantera både pandemi och vikande kundunderlag för att fortsatt vara en uppskattad mötesplats  Brommaplan

Prisutdelare var Almi.

 OSOFINA BLEV ÅRETS LOKALA FÖRETAGARE MED MOTIVERINGEN:

“Det som gör denna företagare extra speciell är den inkännande personalen som arbetar där. Med en dedikation till att skapa en positiv och personlig shoppingupplevelseär teamet hos denna företagare expert  att hjälpa kunder att hitta kläder som passar deras unika kroppstyper och stilar.

Det är en verklig familjekär känsla där Mamma och dotter tillsammans driver butikenvilket ger en varm och inbjudande atmosfär. Denna dynamiska duo har inte bara skapat en plats där kunderna kan hitta det senaste inom mode, utan också en plats där varje individ får personlig uppmärksamhet och hjälp

Prisutdelare var Företagarna.

 

BRIOCHE BAGERI & BISTRO BLEV ÅRETS LOKALA INKLUDERANDE FÖRETAG MED MOTIVERINGEN:

På kort tid har vinnaren lyckats skapa ett mer levande Alvik. Vinnaren främjar inkludering genom att öppna dörrar genom prao och lärlingsplatser för unga stockholmare som annars kanske skulle ha svårt att ta sig in på arbetsmarknaden. Förutom att leverera hantverksmässiga produkter av hög kvalitet så erbjuder man även quizkvällar och afterwork.

Prisutdelare var Arbetsmarknadsförvaltningen Integrationspakten.

CASTELLUM OCH SVENSKA HUS BLEV ÅRETS LOKALA TRYGGHETSSKAPANDE FÖRETAG MED MOTIVERINGEN:

“Har framstående samverkan med olika aktörer i stadsdelsområdet, visar vilja att hitta lösningar och inspirerar till aktivt deltagande i trygghetsarbetet. Är lyhörda och lösningsorienterade och bidrar till att ta fram och utföra trygghetsskapande åtgärder i den fysiska miljön. Enastående engagemang där företagen gemensamt under hösten startat en referensgrupp som arbetar för ökad trivsel och trygghet i Ulvsunda ”

På bilden Filip Eriksson från Svenska Hus och Gabriella Perenkrantz från Castellum.

Prisutdelare var Bromma stadsdelsförvaltning.

 

 

Fyra glada arrangörer av tävlingen Bengt Jansson från VHV Företagsgrupp i Hässelby Vällingby, Kent Andersson Liljeholmens Företagsgrupp, Håkan Rosander från Bromma-Ulvsunda Företagsgrupp och Mats Falck från Bättre stadsdel. 

Foto: Alexander Farnsworth.

HEDINS INVIGER NY BILANLÄGGNING I ULVSUNDA.

Torsdagen den 9 november invigdes en ny elegant bilanläggning i Ulvsunda med adressen Ulvsundavägen 106 A. Här låg för några år sedan Elgiganten. Åker man upp för den gamla gångbanan inne i byggnaden hamnar man idag på ett stort inomhustorg fullt med eleganta Ford-bilar. Invigningen förrättades idag under pompa och ståt inför 150 gäster som bjöds på en välsmakande lunchbuffé. 

I markplanet finns en modern topputrustad bilverkstad med elva serviceplatser och en helautomatiserad reservdelsrobot.

Nedan syns i mitten platschefen Fredrik Lindblom.

Vi önskar Fredrik och hans personal välkomna till Ulvsunda och lycka till med affärerna!

Hedins är naturligtvis medlemmar i Bromma-Ulvsunda Företagsgrupp.

 

ÅRETS LOKALA FÖRETAG 2023 I BROMMA  - NU ÖPPNAR NOMINERINGEN! 

I år deltar Bromma-Ulvsunda Företagsgrupp i tävlingen att utse årets lokala företag. Förra året testades detta arrangemang i Liljeholmen och i år deltar aven Hässelby-Vällingby och Bromma stadsdelar. Årets företagare delas ut i fem kategorier som presenteras nedan.

 

Foto: Prisutdelning 2022  i Liljeholmen.

Nu öppnar nomineringsperioden i utmärkelsen Årets lokala företag 2023!  
Företag verksamma i området kan nomineras i fem kategorier i Årets Lokala Företag. Inom varje kategori utser juryn en vinnare. 

1.     Årets lokala nyföretag (Jury: Stockholms Business Region) 

2.     Årets lokala innovativa företag (Jury: ALMI) 

3.     Årets lokala trygghetsskapande företag (Jury: Bromma stadsdelsförvaltning)    

4.     Årets lokala inkluderande företag (Jury: Arbetsmarknadsförvaltningen, Stockholms stad) 

5.     Årets lokala företagare (Jury: Företagarna Stockholm) 

För att bli nominerad ska både allmänna och särskilda kriterier uppfyllas.  Sista dagen att nominera är den 29 oktober. 
Prisutdelningen sker i samband med en mingelmässa i Bromma Blocks den 24 november. 
På webbsidan för Årets Lokala företag kan du läsa mer, skicka in nomineringar och anmäla dig till evenemanget. 

Sprid gärna inbjudan vidare!  

Årets lokala företag 2023 – Bromma (battrestadsdel.se) 

 
Årets Lokala Företag är en utmärkelse som arrangeras av Företagsgrupperna i Liljeholmen, Bromma-Ulvsunda och Vinsta-Hässelby-Vällingby, lokala nyhetssajten Bättre stadsdel och de lokala stadsdelsförvaltningarna i Hägersten-Älvsjö, Bromma och Hässelby-Vällingby. 

NÄR FÖRETAGSGRUPPEN BUF RYCKER UT HÄNDER DET SAKER!

 

DEN ÖVRE BILDEN ÄR TAGEN DEN 17 AUGUSTI OCH DEN NEDRE BILDEN DEN 31 AUGUSTI.

Vi har från företagsgruppens sida vid flera tillfällen påpekat att det är skräpigt i vårt område. Efter semestrarna i början på augusti fick vi en signal från en av de stora fastighetsägarna, Castellum, som beklagade skräpet som låg bredvid deras fastighet. Castellum hade också påtalat detta till Stockholms stad. BUF blev då mer aktiva angående just denna plats och det fick ett ganska snabbt resultat.

Men vi har fler ställen att åtgärda. Under tvärbanans bro finns det både en stor skräphög och enkla bosättningar. Dessa skall vi också få bort. Tillsammans med Bromma stadsdel har vi nu bildat en arbetsgrupp som skall se till att skräpet försvinner och att vi ökar trevnaden i Ulvsunda. Området skall leva kvar länge och företagsamheten kommer inom de närmaste åren dessutom att utvidgas med flera nya verksamheter i Riksby som vi berättade om för några dagar sedan.

150 000 KVM MARK FÖR FÖRETAG I ULVSUNDA-RIKSBY.

FANTASTISKT!

Detta är unikt i Stockholms stad. Det skapas ny mark för företag. Det vanligaste är att företagen rivs för att ge plats för bostäder. I Riksby gör företagen dubbel nytta. Företagslokalerna blir ett bullerskydd mot flyget på Bromma flygplats.

På bilden syns Lillsjön nere i högerhörnet och Ulvsunda nuvarande företagsområde i det övre högerhörnet.

Det förslag som nu är ute på granskning hittar ni här. Granskning innebär att det är sista chansen som vi har att yttra oss om planen.

Planen är mycket positiv för att utveckla företagsamheten i Ulvsunda. För att det skall fungera bra för företagen måste kommunikationerna till och från området vara smidiga. In- och utfarterna sker mot Kvarnbäcksvägen, som redan idag är överbelastad med trafik. I det förslag som stadsbyggnadskontoret har utarbetat säger man tydligt att man kommer att satsa på kollektivtrafiken och gång- och cykelvägar. Bilarna tas det ingen hänsyn till. Det får bli som det blir. Detta har vi redan tidigare varit kritiska till i vårt remissvar. Vi tycker att man skall förlänga infartsfilerna till Riksby från både väster och öster. Detta innebär att vägen måste breddas. Detta kan göras genom att man tar en del marken mot Lillsjön. Vi tycker också att man skulle skapa en gång- och cykelväg över Kvarnberget och över Ulvsundavägen för att boende och personal skall kunna nå Tvärbanan på ett smidigt sätt.

Vi kommer att inom några dagar skicka ett nytt förslag till remissvar till våra medlemmar.

Alla medlemmar är välkomna att skicka synpunkter till oss i Bromma-Ulvsunda Företagsgrupp. Skicka dem till: info@brommaforetagsgrupp.se    

Hälsningar

Håkan Rosander

ordförande

info@brommaforetagsgrupp.se

070-577 7019

DIALOGMÖTE MELLAN STOCKHOLMS STAD OCH BROMMAFÖRETAGARNA DEN 27 OKTOBER 2022.

Många företagare hade slutit upp till Stockholms stads dialogmöte med informations- och idéutbyte. Vi fick information om de bygg- och trafikprojekt som pågår i vårt område. Informationen som gavs på mötet kommer att distribueras till medlemmarna via mejl. Vi fick också tillfälle att ställa frågor och framföra våra önskemål. I början på november presenteras stadens nya budget och kan då kan vi se vad den nya majoriteten i stadshuset tycker är viktigt för företagandet. Detta återkommer vi till då.

Efter mötet följde ett livligt mingel då vi kunde ta upp våra egna problem och idéer direkt med de ansvariga tjänstemännen på exploateringskontoret, stadsbyggnadskontoret, trafikkontoret, stadsdelsförvaltningen i Bromma och näringslivskontoret Stockholm Business Region.

Ett högintressant projekt som visades på mötet gällde Riksby 1 som kommer att förändra området där Plantagen, Byggmax och bågskyttebanan finns idag. Ett nytt område med 145 000 kvm för företag och 1 200 nya bostäder. Vi har tidigare från föreningen i vårt remissvar om denna plan påpekat att trafikplaneringen vid infarterna till Riksby 1 måste ses över. Längre infartsfielr behövs till området för att inte stoppa upp trafiken på Kvarnbäcksvägen. I december månad får vi se om man har tagit hänsyn till detta.    

 

Tvärbanan färdig under 2025.

Anna Larsén och Karolina Wichman från SL informerade om Tvärbanans utbyggnad vid ett medlemsmöte den 15 november på Brommavik Hotel.

Tvärbanan blir helt utbyggd 18 km lång med 25 hållplatser som går genom fem kommuner. 180 000 resor kommer att göras varje vardag på den färdiga banan. Det blir en viktig kommunikationsled som knyter ihop flera företagsområden och flera bostadsområden. Den spårbundna trafiken kännetecknas av god framkomlighet och hög trafiksäkerhet då de allra flesta korsningar med annan trafik är planskilda.  

Vi fick se filmer på byggtekniken bland annat vid korsningen med Bällstavägen där det förgjutna tunnelvalvet sköts på plats som en stor legobit. Bällstavägen var bara avstängd i en vecka.

Planen nu är att Tvärbanan kommer att öppna till Norra Ursvik under år 2024 och vara helt klar till Helenelund under år 2025.

Karolina och Anna gjorde oss också uppmärksamma på konstverket under Tvärbanan vid infarten till ICA-garaget. Konstnären Rebecka Bebben Andersson illustrerar berättelser om den aktuella platsen på Teknikhuset.

 

Håkan Rosander

070-577 7019

 

Joakim Burén från NCC, som äger Hangar 5, hälsade oss välkomna och informerade om den 50 000 kvm stora byggnaden. Det finns 5 000 kvm lediga kontorsytor bland annat i den eleganta runda byggnaden. Därifrån har man också en fin utsikt. Hyresgäster idag är bland annat ICA Maxi Storhandel, Quick Office, SATS, BIZ Apartments, Sharp, BRA och XXL. Byggherreforumet Brommastaden består i dagsläget av fastighetsägarna NCC, CBRE GI samt Swedavia. Fler fastighetsägare i Ulvsunda är välkomna att deltaga i forumet. Naturligtvis är byggnaden en grön byggnad som utnyttjar smarta lösningar för att vara så klimatsmart som det bara går.

Ett problem återstår att lösa. Det gäller infarterna till flygplatsen och hela Bromma Blocks-området. Tillsammans med Stockholms stad håller man på med olika förslag som kommer att gynna oss alla i Ulvsunda.

Nedan utsikt från runda rummet.

 

Trygghetspromenad i Ulvsunda 6 maj 2022.

Tillsammans med polisen och stadens tjänstemän gjordes en trygghetspromenad i Ulvsunda företagsområde den 6 maj 2022. Skrotbilar och skräp rapporterades. Staden tar hand om skräp på stadens mark, dvs gator, trottoarer och parkmark. Men det finns även skräp på fastighetsägarnas mark som dessa måste ta bort. Vi rapporterar problemen till berörda parter.  

 

 

Årsmöte och framtidsplaner för Ulvsunda

Fredagen den 25 mars hade vi årsmöte i vår förening. Själva årsmötet löpte på smidigt som vanligt. Protokollet skickas ut till medlemmarna och det kan också läsas på vår hemsida.

Vi hade fina gäster från Stockholms stad som informerade om stadens planer för området. Läs mer nedan om detta. De planer som presenterades finns som bilaga till denna nyhet och finns också på vår hemsida under OM OSS > Dokument> Projekt.

Bilagor:
FilBeskrivningFilstorlekSenast ändrad
Ladda ner den här filen (20220325 Pågående Planering Ulvsunda industriområde.pdf)20220325 Pågående Planering Ulvsunda industriområde.pdf 3085 kB2022-04-06 16:28

Medlemsmöte om säkerheten för företag och deras personal i Bromma-Ulvsunda Företagsgrupp.

 

Hur skall företagen skydda sig och sin personal mot brottslighet? Det var frågan som gällde på föreningens möte om säkerheten i Ulvsunda. Som experter och rådgivare hade vi Maria Östman, som är trygghets- och säkerhetssamordnare på stadsdelsförvaltningen i Bromma, kommunpolisen Tomas Gramén, Dan Stalenhag från Rapid Säkerhet och Ove Viktor från Stanley Security. De båda bolagen Rapid Säkerhet och Stanley Security är medlemmar i Bromma-Ulvsunda Företagsgrupp.

 

Det aktuella läget i Ulvsunda beskrevs av experterna som relativt lugnt jämfört med många andra delar av Stockholm. Vi har inte några kriminella gäng som härjar i vårt område. Det vanligaste brottet i Bromma är tillgreppsbrott, dvs att folk stjäl av varandra. På Bromma Blocks parkering stjäls det ur bilar varje dag. Lägenhetsinbrott och villainbrott ligger på ungefär samma nivå som på andra platser. Oroliga platser är Brommaplan och Mariehäll. Personer sover i bilar på platser där de inte får stå. Vanligt är att katalysatorer på Prius-bilar stjäls liksom Grythyttans trädgårdsmöbler.

 

Råd och tips för att öka säkerheten för företagen och dess personal:

 

  • Gör en säkerhetsplan för företaget och anpassa olika säkerhetsanordningar till planen. Rapid Säkerhet och Stanley Security kan hjälpa till med detta. Det är viktigt att säkerhetsplanen innehåller en åtgärdslista vid olika typer av larm. Vem skall väktaren kontakta för att åtgärda problemen?

 

  • Var med i områdesbevakningen som sköts av Rapid Bevakning, få fritt abonnemang till larmcentralen, fria utryckningar, tillsyn av området kl. 20-06, hemgångseskort mm. Kontakta Rapid Bevakning.

 

  • Använd DNA på företagets inventarier t ex datorer, skärmar, skrivare. Då kan polisen härleda stöldgods till ägaren och man kan konstatera att det är stöldgods

 

  • Se till att det finns bra belysning på fastigheten och även hos grannarna.

 

  • Använd skyddsfilm på fönstren. Mycket effektivt.

 

  • Säkerställ användning av rätt säkerhetsteknik för varje unikt objekt. Exempel på säkerhetsteknik för att trygga utomhusytor är intelligenta kameror med larmfunktion kombinerat med högtalarutrop.
    För personlig säkerhet; Trygghets- och säkerhetsapplikation i mobilen med olika typer av larmfunktioner.
    Kontakta Stanley Security.

 

  • När bilen låses med fjärrstängningen känn efter fysiskt att dörren verkligen är stängd.

 

  • Håll rent och snyggt på fastigheten.

 

  • Personer som sover över i bilar på fastigheterna måste störas ut med ideliga påstötningar om att de inte får vara där.

 

  • Kontakter

 

Rapid Säkerhet, Dan Stalenhag, dan.stalenhag@rapidsakerhet.se, 070-943 9314

 

Stanley Security, Ove Viktor, ove.viktor@sbdinc.com, 070-234 96 86

 

Trygghets- och säkerhetssamordnare, Maria Östman, maria.ostman@stockholm.se,

08-5080 7491

 

Kommunpolis, Tomas Gramén, tomas.gramen@polisen.se

 

 

 

Hälsningar

Håkan Rosander

070-577 7019

 

Swedavia, BRA och Tvärbanan vid Bromma flygplats.

Bilden ovan är från det gamla flygtornet på Bromma flygplats som några av oss besökte igår. Vi medlemmar som samlats, tyvärr bara åtta personer, fick information om Swedavia, flygbolaget BRA och om Tvärbanan.

 

Swedavia på Bromma flygplats.

Under pandemins värsta period försvann 99% av passagerarna från Bromma flygplats. Man har nu hämtat sig något och ligger på 50 %av nivån före pandemin. Under år 2122 prognostiserar man att  nå upp till 70% vilket innebär 149 000 flygrörelser för affärsflyget och 135 000 för affärsflyget. På flygplatsen fanns före pandemin 250 personer anställda av Swedavia. Nästan alla sades upp under 2020 och nu är man 100 anställda.

Under de senaste fem åren har 1,7 mdkr investerats i flygplatsen och under de kommande åren kommer många av byggnaderna att rustas upp. Flera byggnader är kulturminnesmärkta. Bromma flygplats är en mycket modern flygplats och ligger i framkant vad det gäller teknisk utrustning, som har imponerat på utländska flygexperter. Bland annat finns det sensorer i den 1,7 km långa landningsbanan, som känner av temperatur och fuktighet, så att man kan anpassa t ex halkbekämpning på rätt ställen.  I april överraskades alla av att regeringen tillsatte en utredning angående flyttning av trafiken till Arlanda och nedläggning av Bromma. Riksdagen sade dock nej till regeringens förslag om nedläggning nu under hösten. Verksamheten vid flygplatsen går nu vidare som vanligt.

Swedavias verksamhet är idag fossilfri.

 

Tvärbanan.

Det är fortfarande problem med gnistbildningen på kontaktledningen. Vid frost på ledningen bildas gnistorna och de kan störa radiokommunikationen med flygplanen. Nu pågår ett arbete med att lägga en värmande kabel ovanpå kontaktledningen, som skall hålla frosten borta. Dessutom har ett sju meter högt stängsel satts upp utmed Tvärbanan för att ta bort störningarna. Nu hoppas man på en start för Tvärbanan den 13 december i år, ett år försenad.

 

BRA.

BRA har haft många namn under de 75 år som bolaget har funnits. Det startade som Braathen och under en period hette bolaget Malmö Aviation. Då pandemin bröt ut hade man 1 200 anställda. Alla utom åtta sades upp under 2020. Den 12 maj i år startade man upp flygtrafiken igen med fyra plan, som nu har blivit tolv plan och i vår skall man få ytterligare sju nya plan. Strategin är att täcka in många rutter inom Sverige under 2021, lägga till flygningar till Norden under 2022 och under 2023 öppna fler baser på andra flygplatser.

BRA satsar mycket på punktlighet och hållbarhet. Man håller tiderna vid 92% av flygningarna och planerar att vara klimatneutrala år 2030. Då skall man flyga med 100% biobränsle. Våren 2022 kommer man att testa att flyga med de nya planen, ATR 72-600, med 100% biobränsle. Idag kan resenärerna välja att åka med biobränsle genom att betala 300 kr extra per biljett. Man gör då en utsläppskompensation för extrapengarna. El-plan för 19 passagerare kommer att testas år 2024. BRA har gjort flera klimataktiviteter och fått mycket god respons - i utländsk media. Svensk media har inte skrivit om detta och visat ett mycket svalt intresse för att delta på klimatövningarna. Miljöpartiet har lyckats skrämma upp befolkningen med att flyg är skamligt och inget vi skall ägna oss åt. Hur skall vi då förflytta oss långa sträckor på rimlig tid? Det kravet kommer att finnas kvar om än kanske i mindre omfattning är tidigare. 

40% av resenärerna är idag statligt och kommunalt anställda. En verksamhet som vuxit under pandemin är charter för idrottsmän och andra organisationer.

Ett stort tack till Gunnar Boijsen på Swedavia, Martin Ekenborn på BRA och Christian Mattsson som informerade om Tvärbanan.

   

Håkan Rosander

070-577 7019

                                  

 

FGS och SVN hälsar dig som företagare välkommen till Introduktion till hållbarhet och hållbar verksamhetsutveckling

 

I dag talar alla om hållbara företag och hållbar verksamhetsutveckling för att våra företag skall kunna överleva. Vad betyder det för mig och mitt företag? Det är ämnet då Företagsgrupperna Stockholm (FGS) och Social Venture Network (SVN) bjuder in till ett digitalt seminarium den 24 november klockan 16.00-17.00.

 

Anmälan via länk här. 

 

Välkomna!

 

Företagsgrupperna Stockholm (FGS) är en paraplyorganisation för företagsgrupperna i Stockholmsregionen. Se www.fgs.nu

Social Venture Network (SVN) är ett företagsnätverk som arbetar med långsiktig hållbarhet i affärer och verksamheter enligt FN:s agenda 20230. Se www.svnsweden.se

Den 19 mars 2021 hade vi årsmöte i föreningen. Förutom de stadgeenliga årsmötesförhandlingarna hade vi besök av Tua Sandberg från stadsbyggnadskontoret som redovisade de byggprojekt som är på gång i Ulvsunda. Se Tuas presentation och protokollet från årsmötesförhandlingarna nedan.

Byggprojekt i Ulvsunda.

Årsmötesprotokoll 20210319.

Kallelse till årsmöte i Företagsgrupperna Stockholm (FGS).

Till årsmötet kommer finansborgarrådet Anna König Jerlmyr och från Stockholm Business Region kommer VD Staffan Ingvarsson, Hans Aspgren tf VD för Invest Stockholm och avdelningschef Julika Lamberth.

 

Hur skall Stockholm bli bästa kommun för företagare år 2025?

Anna König Jerlmyr

 Bildresultat för anna könig jerlmyr

 

Stockholms Näringslivspolicy och ansvarsfördelningen inom staden.

Staffan IngvarssonHans Aspgren och Julika Lamberth 

 Picture of Staffan Ingvarsson, CEOPicture of Hans Aspgren, Acting CEOPicture of Julika Lamberth, Head of Business and Development

Har du frågor till talarna får du gärna skicka in dem i förväg så skall vi se till att de kan ge ordentliga svar.

Vi kommer också att ha ett stadgeenligt årsmöte.

Handlingar till mötet kommer att skickas ut inom några dagar.

 

Tidpunkt: 15 april 2021 klockan 16.00-17.00

Anmäl ditt deltagande till: info@fgs.nu

ZOOM-möte med följande länk:


https://us02web.zoom.us/j/84294608292?pwd=U2thMHBpc0F6dnNXUlIxTFdpalRSUT09

Meeting ID: 842 9460 8292
Passcode: 571174

Om du vill delta via telefon:
+46 8 4468 2488 Sweden
+46 8 5016 3827 Sweden

Meeting ID: 842 9460 8292
Passcode: 571174

Mycket välkommen till årsmötet!

Kent Andersson

ordförande

 

- Vi kommer att flyga igen, men inte lika mycket som före pandemin.

Det sade flygplatschefen Mona Glans vid vårt medlemsmöte fredagen den 19 feb 2021. Flgplatsen har tidigare haft 50% affärsresenärer och 50% privatresenärer. Efter pandemin räknar man med att de privata resorna återkommer helt och hållet men bara hälften av affärsresorna. Digitala möten är naturligtvis orsaken till det minskade affärsresandet. 

Detta fick vi lära oss: Bromma är terminal 1 i Stockholm Airport, terminal 2-5 finns på Arlanda. Bromma flygplats är en mycket modern flygplats. Man nådde 0-utsläpp av koldioxid i december 2020, man har det modernaste banljussystemet och har sensorer i landningsbanan som känner av när man skall vidta försiktighetsåtgärder.

Mona har också haft ett nära samarbete med parterna i Tvärbaneprojektet och kunde berätta att spårvägen är klar fram till flygplatsen men trafiken har inte kunnat starta än då det varit problem med att avisa ledningarna. Om det är frost på ledningarna slår blixtar ut och dessa stör radiotrafiken på flygplatsen. Förhoppningsvis är detta klart inom några veckor då också ICA öppnar sin nya butik i den nya Hangar 5.

Brommastaden är ett samarbetsprojekt mellan fastighetsägarna runt flygplatsen. 

Läs mer här.

Hälsningar

Håkan Rosander 

 

 

 

 

Till medlemmarna i Bromma-Ulvsunda Företagsgrupp!

Idag gjorde vi en trygghets- och trivselpromenad i vårt område med deltagare från polisen och stadsdelsförvaltningen. Vi såg bland annat bilvrak och båthus förutom skräp och växtlighet där den inte skall vara. Stadsdelsförvaltningen lovar att åtgärda det som finns på stadens mark och sedan måste fastighetsägare och andra berörda göra sin del. Vi återkommer med vem som skall göra vad.

Vi har fått en ny rapport om Företagsklimatet i Stockholm. I den nyligen antagna Näringslivspolicyn för Stockholm sägs att vi skall ha Sveriges bästa företagsklimat år 2025. Enligt den nya rapporten ligger Stockholm under snittet för rikets kommuner på alla de områden som undersökningen mäter. Stockholm har alltså en lång väg att gå för att bli bäst. Det sammanfattande omdömet för Stockholm blir godtagbart. Undersökningen omfattar 264 företag.

Läs hela rapporten här.

Hälsningar

Håkan Rosander

Den 6 mars hade vi ett säkerhetsmöte i föreningen. Det var i samband med att vi höll årsmötet. Polisen Matti Rönnqvist informerade om brottsutvecklingen. Annica Persson, som är trygghetssamordnare på Bromma stadsdelsförvaltning informerade om den organisation och det arbete som görs från stadsdelens sida för att skapa en trygg miljö för oss medborgare. Fredrik Molin från Rapid Säkerhet berättade om sitt säkerhetsarbete i Ulvsunda.

Matti Rönnqvist rapporterade att antalet brott har gått ner något under 2019 jämfört med 2018 men att det totala antalet brott har legat runt 1000 stycken per år under de senaste fem åren. Vilka brott som begåtts och var inom området som de har ägt rum visade Matti Rönnqvist tydligt på sina bilder. Se länk nedan.

Annica Persson visade hur trygghetsarbetet är uppbyggt i stadsdelen med koncentration på hur det brottsförebyggande arbetet går till. Stadsdelen har ett nära samarbete med polisen och även andra organisationer som finns i Bromma. Bromma-Ulvsunda Företagsgrupp är en av dessa organisationer. Se länk nedan.

Fredrik Molin berättade om det väktararbete man gör i området och framför allt den områdesbevakning vi har. Att ha väktare koncentrerade på ett mindre geografiskt område under en stor del av nätterna är den effektivaste bevakning våra medlemmar kan ha. Då det gäller områdesbevakningen samarbetar Bromma-Ulvsunda Företagsgrupp med Rapid Säkerhet. Ett medlemskap i föreningen ger vissa rabatter hos Rapid Säkerhet.

Länk till bilderna.

Håkan Rosander

Till medlemmarna i företagsgrupperna i Stockholm!

 
Råd om hur vi skall bete oss i förhållande till coronaviruset utgår vi ifrån att du får från många olika håll. Om du har synpunkter på eller frågor kring hur det skall gå för ditt företag nu och senare under året får du gärna höra av dig till oss. Vi framför gärna synpunkterna till myndigheterna både i Stockholm stad och på riksplanet.
 
Med vänlig hälsning/
Kent Andersson
ordförande i Företagsgrupperna Stockholm

 

Vid ett välbesökt möte på Brommaviks Hotel fredagen den 22 november informerade Tua Sandberg från stadsbyggnadskontoret en ny detaljplan för området runt gamla Pripps Bryggeri, om det nu är någon som kommer ihåg att det hette så på sin tid. Det är en revolutionerande förändring av området. I detta detaljplaneområde tillkommer 450 lägenheter. Tillsammans med övriga uppstartade planer tillkommer cirka 10 000 nya lägenheter inom några kilometers radie. Kontor, hotell och andra verksamheter planeras för cirka 8 000 personer. Bryggeriets gamla silos vid Bällstavikens strand blir bostäder. Parkering finns sedan gammalt under bryggeriet, 2.000 platser. Det planeras fyra stycken nya hotell, flera parker, och öppna ytor ner mot vattnet.

Vi har nu fått detta förslag på remiss från staden och vi skall lämna ett remissvar senast den 20 december. Vi vill därför gärna ha dina kommentarer senast den 16 december så att vi kan sammanställa vårt gemensamma svar. Du har naturligtvis också möjligheten att lämna egna svar direkt till stadsbyggnadskontoret.

Du kan läsa mer om planen här. Området heter Gjutmästaren 6.

Och här kan du läsa ännu mer om alla utredningar som gjorts.

Glöm inte att höra av er!

Hälsningar

Håkan Rosander

070-577 7019

 

 

  

I fredags den 22 mars hade vi årsmöte i föreningen. Styrelsen för år 2019 ser ut på följande sätt:

Ordförande: Håkan Rosander

Ledamöter: 

Mona Glans, Swedavia

Björn Mattsson, Maxdialog

Lasse Lehtiheimo, Best Western STHLM BROMMA

Daniel Nidsjö, BRA

Martin Björgell, Handelsbanken

Revisor: Jörgen Nilsson, Swedbank.

 

Dagens gäst var stadsdelsnämndens ordförande i Bromma, Johan Paccamonti, som också är Moderaternas budgetchef på Riksdagskansliet. Johan berörde först de allmänna tendenserna för riket där högkonjunkturen håller i sig men väl antagligen kommer att minska i styrka inom en snar framtid. Johan kom sedan in på förändringarna i vårt närområde där Alvik skall förändras från ett företagsområde till ett bostadsområde. Enligt de planer som finns nu skall nästan alla befintliga byggnader rivas och i stället skall det bli cirka 1800 lägenheter. Men vart skall de befintliga företagen ta vägen? Den frågan hänger i luften. Men det kan betyda möjligheter för fastighetsägarna i Ulvsunda.

När det gäller Ulvsundaområdet, som också är tänkt att förändras med fler bostäder har Johan Paccamonti tillsammans med finansborgarrådet Anna König Jerlmyr bildat en arbetsgrupp som skall se över hur framtiden skall gestalta sig området. Vi har redan erbjudit vår förenings kunskap om området till denna grupp.

Johan Paccamonti var mycket intresserad av synpunkter och frågor från företagarna. Han bad oss kontakta honom direkt på mailadressen: johan.paccamonti@stockholm.se

Hälsningar

Håkan Rosander

 

20181121 Vid pulpeten  

     Idag besökte ett antal av våra medlemmar i Bromma-Ulvsunda Företagsgrupp tillsammans med några deltagare från Företagsgruppen Hornsberg Centrum för Näringslivshistoria. Ett mycket intressant företag som för de flesta av oss antagligen lever i det fördolda. Men det är synd för här finns Sveriges företagsutveckling sedan 1700-talet bevarad. De flesta av de stora företagen använder sig av tjänsterna som Centrum för Näringslivshistoria erbjuder. Den huvudsakliga uppgiften är att bevara företagens arkiv. Det gäller t ex dokument, bilder, produkter och förpackningar. Vi fick se en av de 119 m långa arkivgångarna med sammanlagt 70.000 hyllmeter material. Men man börjar bli trångbodd i de befintliga lokalerna och letar nu efter nya. 

Företag kan bli medlemmar men även privatpersoner. Medlemsavgiften för en privatperson är 280 kr/år och då får man

  • Inbjudningar till evenemang och seminarier.
  • En årsprenumeration på tidskriften Företagshistoria (värd 269 kr)
  • Vårt digitala nyhetsbrev
  • Medlemspriser på böcker

Under mötet fick vi också presentationer av två av våra medlemmar. Gunilla Lundqvist från Veteranpoolen informerade om sina tjänster som erbjuds till företag och privatpersoner. Det mesta handlar om vård av hus och trädgård. Arbetskraften är yrkesmänniskor som vill fortsätta att vara aktiva efter att ha blivit pensionärer.

George Pettersson från sitt egna bolag Nordic Credit Management hjälper företag med att analysera bra kreditlösningar, förhandar med banker och tar också hand om bevakning av avtal så att de blir uppsagda i tid.

Kontaktuppgifter till alla våra medlemmar får man lätt på vår hemsida www.fgs.nu/bromma-ulvsunda

20181121 I konferensrummet

Hälsningar

Håkan Rosander

070-577 7019

20180907 IMG 2665 2 100

 

Fredagen den 7 september hade föreningen medlemsmöte på Bromma Flygplats där vi fick höra flygplatschefen Mona Glans informera om den förvandling som pågår på Bromma. Meningen var att vi skulle få se den nya avgångshallen men av byggnadstekniska orsaker fick vi ställa in den fysiska kollen av lokalerna. Mötet ägde rum i den äldsta delen av flygplatsbyggnaderna, som bland annat var avgångshall för de första charterresorna från Sverige år 1955. Förra året reste 2,5 millioner passagerare via Bromma i 60.000 starter eller landningar. Nu har säkerheten höjts och miljöförbättringar gjorts. Landningsbanan är mycket modern med en mängd sensorer som t ex talar om när och var halkbekämpning behöver sättas in. En ny ankomsthall är färdig sedan en tid och nu byggs avgångshallen ut. Det kommer att bli 13 gater, en ökning från dagens 8. Det blir en större restaurang och en större butik.

Mona Glans berättade också att nu utvecklas system för personlig identifikation genom ögats iris eller genom att känna av venerna på armarna. I stället för dagens säkerhetsbågar kommer det att sitta sensorer i väggarna på flygplatsgångarna. Våra smarta apparater, mobiler eller klockor, kommer att tala om för oss att det är dags att gå till gaten.

Under de kommande åren kommer Bromma Blocks att byggas ut kraftigt och bli dubbelt så stort som idag. Mona Glans uttryckte stor oro för att det kommer att bli trafikstörningar i samband med utbyggnaden då en infart till Bromma Blocks troligen kommer att stängas under en lång period. Det kan innebära att Flygplatsinfarten kommer att bli igenkorkad med stora problem för flygpassagerarna. Diskussioner pågår med berörda myndigheter.

Håkan Rosander

På vårt årsmöte presenterades de nya byggplanerna för Bromma handelsplats. ICA Fastigheter skall bygga ett stort hus på nio våningar utmed Ulvsundavägen och Vencom, som äger Bromma Blocks, skall bygga tre nya block och bygga ut sin galleria. Tillsammans innebär detta att byggytan i totalt blir dubbelt så stor som idag.

ICA Fastigheter.

Byggnaden kommer att bli nio våningar hög och skall rymma en ICA-butik på cirka 10.000 kvm och ett hotell med 250-420 rum. Rummen blir små och skall vara relativt billiga avsedda för långtidsboende på upp till flera månader. Det kommer också att bli ett P-hus i anslutning till butiken och hotellet. Spårvägsbrom över Ulvsundavägen börjar byggas hösten 2018. Det blir också en gång- och cykelväg parallellt med spårvägsbron. Även fly-over-bron från Ulvsundavägen in mot flygplatsen är beslutad och kommer att byggas även om det troligen dröjer ett par år. Totalt sett blir ICA-fastigheten 45.000 kvm och kommer att kosta 2 mdkr.

Vencom.

Bromma Blocks och Gallerian kommer att byggas ut med nästan 60.000 kvm till 135.000 kvm. Bland annat byggs just nu ett antal kuber för snabbmat utmed Flygplatsvägen. År 2021 räknar man med att ha 12 millioner besökare i Bromma Blocks och 7 millioner i Gallerian. Antalet butiker och andra verksamheter kommer att fördubblas från cirka 150 till 300.  Det kommer att bli mer inriktning på aktiviteter, underhållning, kultur och hälsa, skönhet och andra serviceföretag. Konkurrenter till Bromma handelsplats är Stockholms city och e-handel. Mall of Scandinavia ser man inte som en konkurrent. I upptagningsområdet bor 700.000 människor och 15.000 nya lägenheter skall byggas de närmaste sex åren.

Vi återkommer med mer information när vi har erhållit material från ICA och Vencom.

Hälsningar

Håkan Rosander 

  

Poliserna Stefan Berg och Anders Göransson besökte vår förening fredagen den 23 februari och ett 20-tal medlemmar lyssnade och ställde frågor. Stefan Berg är kommunpolis i Bromma och Anders är kommunpolis i Hässelby-Vällingby. Idag är man cirka 90 poliser totalt i Västerort men man borde vara minst 140 för att klara av uppgifterna. Västerort har cirka 175.000 innevånare. Det anmäls drygt 4.000 inbrott per år i västerort. Man hinner inte med allt utan får idag prioritera bort en mängd värdemässigt mindre brott. Just nu flyttar Brommapolisens kontor till Vällingby och detta sker efter att den stora omorganisationen av polisen precis har blivit färdig. Inbrott är det vanligaste brottet som anmäls i Bromma. Någon lösning på övernattare som vi har i Ulvsunda finns inte. Det är inget brott att vistas i Sverige om man kommer från ett EU-land. Begår man ett brott är det emellertid lätt att visa ut personer. Tiggeri skulle till exempel bli ett brott om ett förbud införs och då skulle personerna kunna utvisas. Vi kan hjälpa polisen med att anmäla saker som vi tycker att polisen bör få reda på. I och med dagens möte kommer vi att etablera ett nära och regelbundet samarbete med polisen där vi även skall involvera vår områdesbevakning, som utförs av Rapid Säkerhet. För att få denna mer effektiv vill vi se alla våra medlemmar anslutna till områdesbevakningen. Då blir den ännu effektivare.

Vi hade datastrul under denna informationsstund och några bilder kunde ej visas. Vi återkommer därför senare med kompletterande uppgifter och kontaktuppgifter.

Håkan Rosander

20171020 SBK möte IMG 1433 2

20171020 SBK möte IMG 1431 2

 

Fredagen den 20 oktober 2017 gästades BUF av Tua Sandberg från Stadsbyggnadskontoret, som redovisade en förstudie över planerade bostadsbyggen i Ulvsunda. Utmed Bällstaån planeras det för bostäder ända fram till Prippsbryggeriet. Planeringen är i ett tidigt stadium än så länge och vad som skall hända med själva Prippsbyggnaden (K-märkt) är inte klart. I kvarteren Archimedes, hörnan vid Karsbodavägen-Gårdsfogdevägen, och i kvarteret Masugnen, mitt emot Archimedes vid Bällstaån, pågår nu detaljplanearbetet för cirka 1.100 lägenheter och en förskola. Vid Solvalla travbana planeras för Solvallastaden med cirka 2.000 lägenheter. Här är detaljplanearbetet inte uppstartat ännu. Utmed Bällstaån vill staden skapa en promenadväg och öppna upp med grönytor. Övriga byggplaner i Bromma omfattar cirka 10.000 lägenheter vid Brommaplan, Alvik, och i de södra delarna av stadsdelen.

Detta var det andra informationsmötet i år av planerade tre möten. Mötet var välbesökt, men vi har plats för flera. Nästa möte skall handla om trafiken i området. Trafikplaneraren för vårt område, Victoria Herslöf, började sin tjänst nu i oktober månad, vilket innebär att vi måste ge henne en chans att sätta sig in i trafiksituationen. Planen är att vi skall ha det tredje mötet i november månad men det är möjligt att vi får skjuta på det till nästa år.

Håkan Rosander

 

 

20170929 Martin Lindah från SL

20170929 SL info

 

Idag fick vi information om Tvärbanans fortsatta utbyggnad mot Kista. Martin Lindahl från SL, ansvarig för Teknik och Design av den nya bansträckningen, förklarade hur man arbetar med olika konstruktioner för att få banan att smälta in i omgivningen. När banan går i gatumiljö eller bland gående eller på egen banvall krävs olika typer av skydd samtidigt som banan skall vara tillgänglig på ett smidigt sätt. I Bromma Blocksområdet kommer det att bli två hållplatser, en som går igenom de kommande affärsbyggnaderna vid Ulvsundavägen och en utanför Best Western Hotel. I bästa falla kan den senare hållplatsen bli klar för användning i slutet av år 2020 och hela sträckningen till Kista under år 2023.

Mer information i ärendet kommer att distribueras inom några dagar. 

Efterpresentationen bjöds deltagarna på lunch.

Du kan läsa mer om Tvärbanan HÄR.

Du kan prenumerera på SLs nyhetsbrev om Tvärbanan HÄR.

Deltagarna på dagens möte kommer att få nyhetsbrevet.

Hälsningar

Håkan Rosander

 

 

Håkan Rosander

Nu kan du läsa tidningen Västerort Vinner digitalt.

Klicka här.

Nu börjar avtalsskrivningen angående vår områdesbevakning. Ett ramavtal är tecknat mellan Rapid Bevakning AB och Bromma-Ulvsunda Företagsgrupp.

Magued Idris, från vår samarbetspartner Fairdealgroup (FDG), kommer att kontakta våra medlemmar och informera om de möjligheter som avtalet ger. Några dagar senare kommer bevakningsbolaget Rapid Bevakning AB att kontakta er för att skriva avtalen med respektive företag. Vi börjar i bokstavsordning bland våra medlemmar. Idag har de första 40 medlemmarna fått meddelande om att de kommer att kontaktas. Därefter kommer vi att fortsätta tills alla våra medlemmar är kontaktade.

Områdesbevakningen kommer att öka säkerheten i vårt område genom en mycket hög närvaro från bevakningsbolaget samtidigt som denna kollektiva lösning sker till ett mycket fördelaktigt pris.

Har ni frågor är ni välkomna att kontakta

Håkan Rosander

info@brommaforetagsgrupp.se

070-577 7019

 

Bevakningsupphandlingen för Bromma-Ulvsunda Företagsgrupp (BUF) är nu klar.

BUF har nu tecknat ett ramavtal med Rapid bevakning gällande områdets bevakning. Avtalet är på 3 år.
Tillsammans med Fairdealgroup har upphandlingen nu slutförts med Rapid bevakning och resultat är mycket bra för alla oss i området.
Upphandlingen innebär att alla företag som idag har Rapid bevakning kan skriva om sina avtal till de nya villkoren.
Alla andra är självklart välkomna att byta till Rapid och på det sättet bidra till än högre väktarnärvaro i vårt område.

Nya kunder till Rapid erbjuds även fri anslutning till områdesbevakningen under uppsägningstiden av sina gamla bevakningsavtal (max 6 månader).

Ramavtalet har ett grundpaket för områdesbevakningen som ser ut så här:

Rapid grundpaket områdesbevakning. 
• Fritt abonnemang till Rapids larmcentral
• Fria utryckningar under bevakningstiden mellan kl. 20-06
• Yttre tillsyn i bevakningsområdet mellan kl. 20-06
• Veckorapport för området med lokal omvärldsanalys ur en säkerhetsaspekt
• Daglig rapport för ev. avvikelse för ert företag
• Rapid står för Er självrisk upp till 20 % av ett prisbasbelopp vid skada mellan kl. 21.00–05.00. Max 2 skador per försäkrad och år
• Nyckelhantering
• Skyltning av objektet
• Telefonnummer för ”hemgångseskort”

Vidare så är en komplett prislista för alla bevakningstjänster upphandlade i ramavtalet med BUF.
Prislistan reglerar bl.a. rondkostnader, ryckkostnader, stationär bevakning, butikskontroller, hemgångskontroller, provköp mm.

Grundidén till upphandlingen är att få en gemensam områdesbevakning där företagen i BUF lägger alla sina ”ägg” i samma korg.
På det sättet får vi gemensamt upp det sammanlagda avtalsvärdet och en högre närvaro av områdesväktare.
Vi får även en gemensam avtalstid som möjliggör framtida gemensamma upphandlingar.
Alla avtal avslutas samma datum oavsett när anslutningen skedde.

BUF föreslår nu sina medlemmar att träffa vår samarbetspartner i denna upphandling Magued Idris från Fairdealgroup AB.
Magued kommer att hjälpa Er som är intresserade att ansluta Er till ramavtalet. Glöm inte att Fairdealgroup representerar oss i BUF.
Vår strategi är att Magued bokar möte med Er och går igenom ramavtalet och möjligheterna. 

Avtalet mellan BUF och Rapid är ett ramavtal. De individuella bevakningsavtalen för varje företag tecknas direkt mellan företaget och Rapid.
Rapid kommer att kontakta er efter det att Magued har gått igenom avtalet med er.

Kontaktuppgifter Magued Idris
Fairdeal Group AB
Konsulttjänster inom säkerhet, städ, parkering & avfall

Virkesvägen 10, 4tr
120 30  STOCKHOLM
Växel +46 8-452 04 90
Direkt +46 8-452 04 97
Mobil +46 732 009 243
www.fairdealgroup.se

Idris@fairdealgroup.se

Ni är naturligtvis, som alltid, välkomna att kontakta undertecknad också.

Hälsningar
Bromma-Ulvsunda Företagsgrupp
Håkan Rosander
070 577 7019

Den nya politiska majoriteten i Stockholm, bestående av S, Mp, V och Fi, vill lägga ner Bromma flygplats senast 2022.
Det avtal som idag finns för flygplatsen gäller till år 2038.

Samtidigt råder stor oenighet om Förbifartens vara eller inte vara. Mp vill stoppa bygget och S vill att den skall byggas.

Några kommentarer:

Affärer uppstår när människor mötas. Även i dagens digitaliserade värld är det personliga mötet nödvändigt.
Överdagenresor inom landet kan smidigt göras till och från Bromma. Det gör det personliga mötet effektivt.

När det gäller flygplatsen känns det ganska hopplöst att göra några överenskommelser över huvud taget. Hur skall man planera och investera
om inte avtal gäller?

Om vi nu skall få 50.000 nya lägenheter på Bromma flygplats någon gång under 2020-talet, betyder det att vi skall få plats med 10.000-20.000 bilar,
som skall köra och parkera i området som redan idag präglas av trafikkaos.

Förbifarten har vi väntat på under lång tid som en dellösning på trafikproblemen i vårt område i västerort. Om den nu inte blir av så kommer
trafikproblemen att bestå under lång tid.

Möjligheten att skapa ett bra samhälle börjar med företagande. Företagande innebär att vi hela tiden gör saker och ting bättre.
Då måste vi se till att de som skapar får så bra förutsättningar som möjligt.
Då skapas resurser som kan användas för att bygga vår välfärd ännu bättre.
Utvecklas inte företagandet skapas inga nya resurser och då kvittar det vad politikerna lovar.

Det är märkligt att de som skapar alla våra resurser, företagarna, inte står i centrum när det gäller att utveckla samhället.
Det verkar som om politikerna tror att det finns en självklar automatik i att skatterna kommer in till stat och kommun.
Och något, som är självklart automatiskt, behöver man ju inte tala om och vårda.

Det skall förresten bli spännande att se om vi får ett företagsborgarråd i den nya regeringen i staden. Det var ju vi i företagsgrupperna
som såg till att vi fick ett företagsborgarråd efter valet 2010, Ulla Hamilton, som vi haft mycket nytta av inte minst i Bromma-Ulvsunda.

Vid ett samtal som vi i Bromma-Ulvsunda Företagsgrupp hade med det blivande finansborgarrådet Karin Wanngård i augusti i år framförde
vi bland annat detta önskemål om ett företagsborgarråd. Karin Wanngård tyckte att det lät som en mycket god idé.
Vid detta samtal sade också Karin att Bromma flygplats skulle vara kvar.

Bromma-Ulvsunda Företagsgrupp har tidigare tagit beslut om att vi vill att Bromma Flygplats skall finnas kvar till minst 2038.

Är det någon som har kommentarer till detta får ni gärna höra av er.

Hälsningar

Håkan Rosander
Verksamhetschef i Bromma-Ulvsunda Företagsgrupp

 

Go to top