Tvärbanan färdig under 2025.

Anna Larsén och Karolina Wichman från SL informerade om Tvärbanans utbyggnad vid ett medlemsmöte den 15 november på Brommavik Hotel.

Tvärbanan blir helt utbyggd 18 km lång med 25 hållplatser som går genom fem kommuner. 180 000 resor kommer att göras varje vardag på den färdiga banan. Det blir en viktig kommunikationsled som knyter ihop flera företagsområden och flera bostadsområden. Den spårbundna trafiken kännetecknas av god framkomlighet och hög trafiksäkerhet då de allra flesta korsningar med annan trafik är planskilda.  

Vi fick se filmer på byggtekniken bland annat vid korsningen med Bällstavägen där det förgjutna tunnelvalvet sköts på plats som en stor legobit. Bällstavägen var bara avstängd i en vecka.

Planen nu är att Tvärbanan kommer att öppna till Norra Ursvik under år 2024 och vara helt klar till Helenelund under år 2025.

Karolina och Anna gjorde oss också uppmärksamma på konstverket under Tvärbanan vid infarten till ICA-garaget. Konstnären Rebecka Bebben Andersson illustrerar berättelser om den aktuella platsen på Teknikhuset.

 

Håkan Rosander

070-577 7019

Go to top