Hornsberg service

Hornsberg har utvecklats från ett industriområde i citys utmarker till ett modernt, kontinentalt bostadsområde med strandpromenad, restauranger,
caféer, butiker och gott om kommersiell och offentlig service. Området befinner sig i en utvecklingsprocess som beräknas nå sin kulmen omkring år 2020-2022. Då ska Hornsberg vara sammanbyggt från Pampas Marina till Fridhemsplan och Rålambshovsparken.

 

Kungsholmen i korthet

Stadsdelsnämndens arbetsområden, politiker, krisinformation.

Läs mer här!

 

Service

Serviceutbudet till företagen och de anställda är högt med bl a post, bank med bankomat, restauranger, konferenslokaler. Lindhagens köpcentrum med bl.a ICA Maxi Stormarknad, en stormarknad i två plan med fria parkeringsplatser, Systembolag  på plan 5 finns också Pong restaurangen,  Stockholms sovrum och Gymmet Nordic Wellnes.  www.lindhagenhuset.se

 

Kommunikationer

Hornsberg har tre T-banestationer och trafikeras av flera busslinjer.

Kommunikationer T-bana

Blå linje har en station vid Stadshagen med flera uppgångar utefter Sankt Göransgatan. Blå linjen går från Husby och Akalla till City och Kungsträdgården.

Gröna linjen har stationerna Thorildsplan och Kristineberg i området. Gröna linjen går från Hässelby till City och vidare till Skarpnäck, Farsta eller Hagsätra. 

Kommunikationer Buss

49:an, 50:an, 56:an, 61:an

Se tidtabeller för tunnelbana & buss på www.sl.se

 

Kommunpolis.

Vill du rapportera pågående brott skall du alltid ringa 112.

Vår kommunpolis heter Ola Åkesson från och med november 2021. Han har tel 0708-601 095 och mejl ola.akesson@polisen.se. Ola kan du ringa för att till exempel diskutera trygghetsfrågor.

 

Go to top