Allåtervinning AB är ett av Stockholms ledande företag inom återvinning av järn- och metallskrot. Vi är specialister på metallåtervinning och är en av de mest erfarna aktörerna i branschen. Vi tar emot och sorterar metaller på våra moderna anläggningar. Vår affärsidé är att vara den effektiva mellanhanden mellan de som genererar skrot och de som återvinner. Den filosofin har vi haft sedan starten 1980. Mer om företaget finns att läsa på www.allatervinning.se

Våra anläggningar finns på tre olika centralt belägna platser i Stockholm. Vår huvudanläggning finns i Spånga, här tar vi emot stora såväl som små leveranser. Våra anläggningar i Högdalen och Bromma är två citynära anläggningar som är anpassade för mindre volymer.
Våra kunder säger att dom uppskattar att det alltid är rent och snyggt på våra anläggningar och att vi alltid håller en hög servicenivå. Någon som Erik Karlsson kan intyga då han har vart förman på anläggningen i Högdalen sedan starten hösten 2015. Innan dess har Erik jobbat på anläggningarna i Bromma och Spånga.

Så, vem är då Skrotnisse Erik Karlsson?

”6 snabba frågor”  

  1. Vad är det bästa med Högdalens industriområde?

Jag upplever industriområdet som ganska stort vilket resulterar i många företag. Det gynnar såklart oss och ger oss många kunder. Det är otroligt många bilar som passerar våran anläggning varje dag så förhoppningsvis kan vi snappa upp en del av dessa för att besöka oss!

  1. Hur upplever du gemenskapen med andra företag i området?

Jag tycker gemenskapen är bra. Vi har bra kontakt med våra närmsta grannar och en del av dem är våra kunder.

  1. Vad är det vanligaste materialet ni får in i skrotväg?

Blandat järnskrot är det vi köper mest av. Men även koppar, mässing, kabel och aluminium kommer det in mycket utav. Vi har en relativt liten skrotgård så det gäller att köra iväg material, till vår huvudanläggning i Spånga, med en jämn ström för att ha plats för nytt material.

  1. Vad är det konstigaste ni har fått in?

Det kommer in en del udda saker ganska ofta. Allt från hästskor, hela aluminiumbåtar till gamla cigarrlådor i tenn från 30-talet.

  1. Vad gjorde du innan du blev förman på Allåtervinning i Högdalen?

Jag är från början utbildad kock och har jobbat inom den branschen i 15 år. Steget från kock till ”Skrotnisse” var lite speciell att ta och jag trivs otroligt bra i denna bransch och ångrar inte bytet. Man får träffa mycket människor och jobbet är varierat.

  1. Vad gör då Erik Karlsson på sin fritid?

Mina intressen utanför jobbet är många. Jag är fotbollstränare för min dotter vilket är inspirerande och kul. Även fiske ligger mig varmt om hjärtat och många turer till de Norska fjordarna har det blivit. Jag har även ett stort trädgårdsintresse, tomten hemma på Ekerö och på landstället i Kopparberg gillar jag att skrota runt på! 

 

Företagarprofiler i Högdalen

Dagens menyer


Ordförande har ordet

Det är mycket som händer just nu i företagsgruppen! Nedan kommer vi kontinuerligt uppdatera vad styrelsen och våra medlemmar arbetar med.
Den senaste tiden har jag Bernt er ordförande dragit igång fyra projekt för att förhoppningsvis göra Högdalen mer attraktivt för nuvarande och potentiella företag i vårt område.

1. Trafikgruppen kommer att arbeta med bland annat snöröjning, fart hastighet och parkerings frågor. De som ingår i gruppen är: Niclas Åkerlund Fortum styrelseledamot, Kjell Hellman Sita styrelseledamot, Katarina Oxing Bedsab sekreterare, Christiana Pettersson Combilack kassör.

2. Tyvärr så har vi haft problem med att obehöriga sätter upp campingläger i området vilket har lett till en skräpig och otrygg tillvaro. För att få ordning på problemet ska Håkan Karlsson från Högdalens Bilskadecenter undersöka vad som går att göra för att få bort de obehöriga campinggästerna.

3. Vi har även tillsatt en säkerhetsgrupp som ska ta reda på vad vi kan hjälpa RAPID med för att få ett fungerande samarbete. Pierre Ekman från Ekmans Ståldörrar är ansvarig för detta.

4. Alexander Engström ska hjälpa mig Bernte att få ut våra budskap/berätta vad vi gör samt göra reklam för våra medlemmar på vår fina Hemsida.
Målet är att underlätta för dig som medlem att ta del av information som berör oss i hela Stockholm men framförallt information och erbjudanden som finns här i Högdalen. Dessutom kommer det bli lättare med kommunikationen mellan företagen i området. Vilket förhoppningsvis utmynnar i att våra medlemmar kan ta del av varandras varor och tjänster.

Så nu är det upp till oss alla att utnyttja den här resursen vi nu har fått!

Erbjudanden från/till Högdalens företagare

Ramavtal för bevakning klart
klicka här....

KYAAB ger 20% på webbaserad energiövervakning läs mer...

Vill ni lägga in erbjudande klicka här....

Styrelsen informerar

Vi har fått ett utkast till protokoll från stadsdelsnämndens möte hos oss men kan inte publicera det förrän det är godkänt av behörig på nämnden! Bernte har träffat flera av "dom som bestämmer" och gjort "snygghetsvandring". Vi får åtgärder på gator och parker till våren (när snön är borta). Våra politikers (VPK & MP) intresse för oss gick upp i rök- var är dom?

Go to top