Allåtervinning AB är ett av Stockholms ledande företag inom återvinning av järn- och metallskrot. Vi är specialister på metallåtervinning och är en av de mest erfarna aktörerna i branschen. Vi tar emot och sorterar metaller på våra moderna anläggningar. Vår affärsidé är att vara den effektiva mellanhanden mellan de som genererar skrot och de som återvinner. Den filosofin har vi haft sedan starten 1980. Mer om företaget finns att läsa på www.allatervinning.se

Våra anläggningar finns på tre olika centralt belägna platser i Stockholm. Vår huvudanläggning finns i Spånga, här tar vi emot stora såväl som små leveranser. Våra anläggningar i Högdalen och Bromma är två citynära anläggningar som är anpassade för mindre volymer.
Våra kunder säger att dom uppskattar att det alltid är rent och snyggt på våra anläggningar och att vi alltid håller en hög servicenivå. Någon som Erik Karlsson kan intyga då han har vart förman på anläggningen i Högdalen sedan starten hösten 2015. Innan dess har Erik jobbat på anläggningarna i Bromma och Spånga.

Så, vem är då Skrotnisse Erik Karlsson?

”6 snabba frågor”  

  1. Vad är det bästa med Högdalens industriområde?

Jag upplever industriområdet som ganska stort vilket resulterar i många företag. Det gynnar såklart oss och ger oss många kunder. Det är otroligt många bilar som passerar våran anläggning varje dag så förhoppningsvis kan vi snappa upp en del av dessa för att besöka oss!

  1. Hur upplever du gemenskapen med andra företag i området?

Jag tycker gemenskapen är bra. Vi har bra kontakt med våra närmsta grannar och en del av dem är våra kunder.

  1. Vad är det vanligaste materialet ni får in i skrotväg?

Blandat järnskrot är det vi köper mest av. Men även koppar, mässing, kabel och aluminium kommer det in mycket utav. Vi har en relativt liten skrotgård så det gäller att köra iväg material, till vår huvudanläggning i Spånga, med en jämn ström för att ha plats för nytt material.

  1. Vad är det konstigaste ni har fått in?

Det kommer in en del udda saker ganska ofta. Allt från hästskor, hela aluminiumbåtar till gamla cigarrlådor i tenn från 30-talet.

  1. Vad gjorde du innan du blev förman på Allåtervinning i Högdalen?

Jag är från början utbildad kock och har jobbat inom den branschen i 15 år. Steget från kock till ”Skrotnisse” var lite speciell att ta och jag trivs otroligt bra i denna bransch och ångrar inte bytet. Man får träffa mycket människor och jobbet är varierat.

  1. Vad gör då Erik Karlsson på sin fritid?

Mina intressen utanför jobbet är många. Jag är fotbollstränare för min dotter vilket är inspirerande och kul. Även fiske ligger mig varmt om hjärtat och många turer till de Norska fjordarna har det blivit. Jag har även ett stort trädgårdsintresse, tomten hemma på Ekerö och på landstället i Kopparberg gillar jag att skrota runt på! 

 

Företagarprofiler i Högdalen

Go to top