Välkommen tillbaka!

 

Vi i företagsgruppen Hornsberg hälsar dig välkommen tillbaka till en intressant höst som vi ser som en nystart för Sverige, Stockholm och vårt företagsområde.

Vi har fortfarande en pågående pandemi, som vi skall ha full respekt för men vi har också en stor längtan efter att jobba och göra affärer igen. Staten gör insatser för att stödja företagen. Stockholms stad kommer under hösten att starta besök med företagarna stadsdel för stadsdel. Syftet är att lyssna på företagarna och fånga upp de önskemål som företagen har för att kunna utveckla sina företag.

I Företagsgruppen Hornsberg har vi följande aktiviteter på schemat för hösten:

  • Vi startar upp våra nätverksträffar igen, första träffen blir den 7 oktober kl 12.00 på Ryas Kök i Lindhagenhuset, Därefter fortsätter träffarna första onsdagen i månaden kl 12.00. På Ryas kök tar vi hänsyn till pandemin och sitter t ex på säkert avstånd till varandra.

 

  • Den 22 oktober träffar vi Bonava och gör en promenad i området och tittar på en av deras lägenheter.

 

  • Vi fortsätter vårt samarbete med stadsdelsförvaltningen och följer upp de omvälvande planer som finns för området.

 

  • Vi ingår i BRÅ på Kungsholmen och följer upp det brottsförebyggande arbetet för att göra området säkert.

 

  • Vi är med i en speciell grupp som har koncentrerat arbetet med säkerhet mm på Kungsholms strand.

 

Välkommen att delta i våra aktiviteter och hör gärna av dig med synpunkter och önskemål. 

Ett av de stora projekten som kommer att påverka vårt område under de närmaste åren är rivningen av bussdepån. Här skall byggas 90 000 kvm kommersiella lokaler, kontor och hotell, i totalt fyra huskroppar. På den s k Triangeltomten öster om Essingeleden skall ett nytt hus byggas och söder om kontorshusen en ny idrottshall. Under byggperioden kommer trafiken i området att påverkas och vi skall från föreningens sida hålla er underrättade om vad som gäller.

 

fgs.nu/hornsberg

info@hornsberg.nu

Go to top